preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik

 > O školi  > Knjižnica  > Aktivnosti
Školska godina 2019./2020.

Osim knjižničarskih zadataka i poslova nabave i posudbe korisnici su uvijek dobrodošli kao sudionici u raznim projektima i radionicama koje se održavaju u knjižnici. Obilježavamo Noć knjige, Mjesec hrvatske knjige, Mjesec školskih knjižnica, Dan dječje knjige te sve, za učenike i školu, bitne međunarodne i svjetske dane te blagdane. Školska knjižnica aktivno sudjeluje u svim važnijim projektima tijekom školske godine.

 

AKTIVNOSTI

 

Podsjetimo se još jednom na pravila ponašanja u virtualnim učionicama i na internetu  👩‍🏫👨‍🏫👩‍💻👨‍💻

 

18.ožujka 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji!
Možda trenutno ne možete doći do knjiga, ali knjige mogu doći k vama!
Na ovoj mrežnoj stranici pronaći ćete mnoštvo priča, igrokaza, stripova, ali i zabavnih jezičnih igara za obiteljsko druženje. Uživajte!🥰

https://sites.google.com/view/obiteljskacitaonica/home

04.10.2019.

Upoznavanje prvaša sa školskom knjižnicom

U četvrtak, 4.10. prvaši su bili u prvom posjetu u školskoj knjižnici. Nakon što se knjižničarka predstavila i objasnila osnovne informacije o prostoru i građi, pročitala im je priču Miš u knjižnici iz koje su naučili osnovna pravila ponašanja prema knjigama.

Knjižničarka i učiteljica su demonstrirali pravilan način posudbe građe nakon čega su učenicima podijeljene iskaznice te su mogli posuditi svoje prve slikovnice. Svi prvaši su na poklon dobili straničnike koje su za njih izradili učenici drugih razreda smiley

03.10.2019.

S učenicima drugih razreda koji pohađaju produženi boravak svaki tjedan održavamo radionice čitanja i razgovora i oslikavanja djela. Danas su učenici bili vrijedni te su se posvetili izradi straničnika koje smo potom plastificirali i pripremili za naše nove članove škoslke knjižnice- prvaše. 

 

27.09.2019.

Učenici petih razreda su se upoznali s prostorom i fondom knjižnice u školskoj zgradi na Pločama. Budući da su se učenici naviknuli na smještaj lektira po razredima, a u knjižnici na Pločama su one raspoređene po abecedi, knjižničarka im je na primjerima objasnila pronalazak željenog naslova.

Također, ponovila su se pravila ponašanja u prostorima knjižnice te pravila posuđivanja građe.  Veselimo se idućem susretu! 

26.09.2019.

Moramo se pohvaliti našim malim čitačima koji nakon nastave posjećuju knjižnicu i istražuju svijet mašte, bajki, priča i junaka. Svake godine obnavljamo naš knjižni fond i ovim putem vas potičemo na posjet našoj školskoj knjižnici.

Volite čitati knjige, časopise, stripove i istraživati enciklopedije? Ili ste umjetnički nastrojeni pa volite pročitano iskazati slikom? Na ovom čarobnom mjestu zvanom knjižnica stvaraju se novi plakati, straničnici, slikovnice i priče, a možete nam se pridružiti i u igranju društvenih igara. Dođite u svoju školsku knjižnicu, knjižničarka će uvijek naći nešto za vas. 😊

Podsjetnik : školska knjižnica radi ponedjeljkom, utorkom i petkom u školskoj zgradi na Pločama, a utorkom i srijedom u školskoj zgradi Centar!

26.09.2019.

Obilježili smo Europski dan jezika. On se temelji na inicijativi Vijeća Europe, a cilj akcijskog dana je posvetiti pažnju svim jezicima i kulturama kao i doprinos osoba koje posjeduju prednosti višejezičnosti i motivaciji ljudi u Europi o doživotnom učenju jezika. 

23.09.2019.

Prvi dan jeseni obilježavamo 23.rujna. Kako bismo što lakše dočekali jesen nakon ljetnih radosti, izradili smo plakat o zanimljivostima vezanim uz ovo godišnje doba. Jeste li znali da za vrijeme jeseni čovjek najbolje spava i kako lišće tada ima najintezivniju boju? Sve to i razne druge zanimljivosti možete pronaći na našem plakatu izloženom u školskom holu. Plakat su izradile učenice šestog razreda koristeći se časopisima i Internetom kao izvorom informacija.

 

 

 

 

 

29.8.2018.

Na kraju školske godine pišu se godišnji izvještaji rada i skupljaju statistike nabave knjiga i posudbi. Ove godine kupnjom, zamjenom i darovima nabavljeno je ukupno 365 knjiga!

Razredi koji su najviše čitali su bili petaši, a najviše knjiga po učeniku je posuđeno 18 knjiga, i to u čak tri razreda: trećem, šestom i sedmom razredu.

Čitanje je jako važno, samo tako nastavite!

23.4.2018.

Noć knjige obilježili smo književnim susretom, radionicama, čajankom, kvizom i filmom o kjnigama. Pogledajte što smo sve radili.

 

 

 

23.3.2018.

Tjedan prije Uskrsa u knjižnici su se bojala jaja za ukrašavanje knjižnice te panoa u zgradi na Pločama i Centru. Učenici su bojali jaja bojicama, flomasterima i temperama preko odmora, slobodnih satova, a ponekad bi ostali i nakon škole te ispunjali slobodno vrijeme u bojanju i razgovoru.

 

 

2.3.2018.

Danas su učenici 2.b razreda sat lektire proveli u knjižnici!

Čitali smo pjesme Ratka Zvrka iz zbirke Grge Čvarka, pričali o dogodovštinama psa iz čitanke, igranju nogometa u razredu i o tome što se sve događa kada laste odlaze. Nakon obrade pjesama, učenici su rješavali križaljku s pojmovima iz pjesama. Za kraj smo poslušali uglazbljenu verziju pjesme Grga Čvarka pa čak malo i zaplesali. laugh

 

 

 

26.2.2018.

Učenici 4.a razreda su i u ponedjeljak posjetili knjižnicu sa svojom učiteljicom i pogledali još jedan dokumentarni film o životinjama. Diskutirali smo o razlikama između životinja i ljudi, što životinje osjećaju, koje su poslove obavljale u prošlosti, a sada su ih zamijenili strojevi. Nakon filma pričali smo o čemu bi učenici snimili dokumentarni film i složili se kako je odlična ideja snimiti film o jednom danu života đaka.

 

23.2.2018.

Kada 4.a uči o dokumentarnom filmu, knjižnica se pretvori u malu kino dvoranu! Nakon kratke prezentacije o ekologiji i recikliranju, pogledali su dokumentarni film o obnovljivim izvorima energije. Nakon filma smo diskutirali o pogledanom, ponovili smo elemente dokumentarnog filma, a za kraj su riješili listić.

 

19.2.2018.

U tijeku prikupljanje pretplata na časopise (Modra lasta, Moj planet, Prvi izbor, Smib i Radost), a letke možete pronaći u knjižnici. Ispunjeni letci se prikupljaju u knjižnici do 27.2.

Čitanje je jako važno, a pretplatom na časopise svaki mjesec dolazite do novih zanimljivih znanja!

Podsjećamo da knjižnica u zgradi u Centru radi ponedjeljkom i petkom, a na Pločama utorkom, srijedom i četvrtkom.

14.2.2018.

Za Valentinovo u knjižnici smo ukrasili ulazna vrata i pano, a knjige s ljubavnom tematikom su bile na svakom koraku. Razgovarali smo o važnosti ljubavi i poštovanja u odnosima, kao i o darovima koji se poklanjanju u ovu, ali i ostale prigode.

 Dijelile su se poruke, čitala poezija i slavila ljubav!

 

 

 

 

 

 

13.2.2018.

Od danas novi broj Betina zrcala možete kupiti u školskoj knjižnici. Ostalo je još samo 15 primjeraka pa požurite po svoj, po cijeni od 15 kuna.

Knjižnica na Pločama je otvorena je utorkom, srijedom i četvrtkom.

Vidimo se! laugh

 

1.2.2018.

Vrijeme maškara je sve bliže, a to znači da se svi razredi pripremaju za skupne maske i maškarani dan koji je najavljen 12.2.2018.

I knjižnica voli maškare zato što u knjigama možete biti što god želite. Taj natpis stoji i na panou ispred knjižnice na Pločama, a krase ga razne maske koje su obojali učenici tijekom slobodnih satova i odmora.

 

29.1.2018.

Ususret Dana ružičastih majica (28.2.) socijalna pedagoginja Iva i trećaši zajedno s knjižničarkom uradili plakat protiv vršnjačkog nasilja. Iva je dala ideju, učenici obojali tenisice, knjižničarka uradila natips i sada je ovaj prekrasni plakat prvo što vidite kada ulazite u Ivin ured u Centru. U pripremi je i još jedan za pano na Pločama. Nadamo se da će ovaj pristup problemu nasilja doprijeti do učenika kako bi pravovremeno reagirali.

28.1.2018.

28. siječnja obilježava se Dan zaštite osobnih podataka, a 6.2. Dan sigurnijeg interneta. Tim je povodom knjižničarka uz pomoć učenika izradila plakat za pano, a za vas skupila korisne brošure i letke Agencije za zaštitu osobnih podataka s ciljem boljeg upoznavanja sa problemima koji se mogu pojaviti i načinima kako ih spriječiti:

Privatnost djece

10 koraka protiv mržnje na internetu

Zaštita osobnih podataka djece na internetu

Ne budi meta kradljivca identiteta

Zaštita osobnih podataka djece na društvenim mrežama

Sigurno surfanje

Zaštitite privatnost na Facebooku

Ekudativni film "Tko se to šali s mojim podacima"

Edukativni kratki film “Amazing mindreader reveals his 'gift'“

 

25.1.2018.

Kada učenici imaju slobodan sat radi ne pohađanja vjeronauka mogu ga provesti u knjižnici. Osim čitanja knjiga i stripova, korištenja korisničkog računala, pisanja domaćeg rada ili pripreme za plakate, učenici se mogu i dodatno zabaviti!

Kada list papira postane lopta, a cijela knjižnica igralište, pod budnim okom knjižničarke igra se pravo malo natjecanje u gađanju koša i prolaženjem levela sa preprekama.

 

 

20.12.2017.

I ove godine smo sudjelovali u projektu Bookmark exchange u organizaciji Međunarodne udruge školskog knjižničarstva. Sudjelovali su učenici šestih razreda pod mentorstvom profesorice likovne kulture Antonijom Muhoberac-Kesovija, a škola s kojom smo izmjenjivali straničnike je iz Portugala, grada Caranguejeira. Učenici su crtali motive našeg prekrasnog Grada.

 

 

 

11.12.2017.

Za učenike trećih razreda dva ponedjeljka su započela satom u školskoj knjižnici u Centru u kojoj su učili o priručnoj zbirci. Knjižničarka ih je upoznala sa svim vrstama referentne građe koja postoji, a s kojom se mogu koristiti unutar prostorija knjižnice. Osim toga, diskutirali su o traženju informacija i koliko je važno kritički promatrati pronađene informacije, poglavito one na internetu. Nakon predavanja učenici su u paru i grupama pronalazili tražene pojmove iz danih enciklopedija i naučili neke nove zanimljivosti.nadamo se da će i ubuduće koristiti priručnu zbirku, za učenje i zabavu! smiley

4.12.2017.

I u knjižnicu je stiglo blagdansko raspoloženje, a ove godine ukrasi su napravljeni od pravih knjiga (koje su prethodno otpisane pa nikakav knjižničarski zločin nije počinjen). U izradi su pomogli i učenici, a tijekom cijelog prosinca se prostor nadopunjuje novim ukrasima. Blagdansko uređenjer traje i preko praznika, a početkom drugog polugodišta će ih zamijeniti ulazak u vrijeme maškara!

 

26.11.2017.

Svake godine pokušavamo obnoviti fond, najčešće lektirnim naslovima. Ove godine smo za sada obnovili 3 cijela naslova, a 5 smo andopunili novim primjercima. Dotrajala građa ide u prijedlog za otpis, a učenici će neke naslove napokon moći čitati iz novih knjiga!

Osim toga, u međuvremenu je stiglo nekoliko donacija knjiga i slikovnica, hvala svima! laugh

 

22.11.2017.

Cijeli tjedan u knjižnici se pripremao plakat za obradu lektire pjesama Dobriše Cesarića. Učenice 7.b razreda marljivo su tražile i prepisivale važne pjesme ovog uvaženog pjesnika, a uz pomoć knjižničarke isprintali motive pjesama i uradili plan plakata.

 

 

 

20.11.2017.

Međunarodni dan dječjih prava obilježava se 20. studenog. Osim razgovora o temi sa učenicima tijekom odmora i slobodnih sati, knjižničarka je uz pomoć nekolicine učenika priredila plakatza pano ispred knjižnice na Pločama.

Učenici su na plakatu mogli saznati sve o svojim pravima, ali važnije i o svojim odgovornostima u školi, kući i životu generalno.

 

18.11.2017.

Povodom sjećanja na napad na Vukovar, knjižničarka je od papira uradila prigodne svijeće te ih postavila na pano.

 

 

 

 

 

7.11.2017.

Iako Dan školskih knjižnica ove godine pada u subotu, pripremili smo plakate i izložili predmete koji su se koristili prije dolaska računala. U školi na Pločama pročitajte zanimljive citate o knjigama i knjižnicama, a u zgradi u Centru saznajte kolika je točno najmanja knjiga na svijetu, koliko dugo je trajala najdulja posudba u (i jesu li platili zakasninu) te još puno drugih zaniljivosti!

I sami možete pridonijeti ukrašavanju panoa crtanjem i bojanjem već isprintanih crteža, čekamo vas laugh

 

6.11.2017.

U Mjesecu hrvatske knjige (15.10.-15.11.) učenici su rješavali Nacionalni kviz za poticanje čitajna "Čitanje ne dolazi u pitanje" u organizaciji Knjižnica grada Zagreba.

Za kviz koji se rješavao online čitali su tri knjige: Milijunaši autorice Maje Brajko-Livaković, Mali ratnik Tihomira Horvata te pošalji mi poruku Sanje Pilić,a služili su se i enciklopedijama i leksikonima.

Svaka škola i narodna kjnižnica u kojoj se kviz rješavao ima svog pobjednika, a naš je Božidar Luka Ljepava, učenik 8.A razreda. ČESTITAMO!

Ostale pobjednike možete pročitati ovdje.

 

27.10.2017.

Kada učenici ne idu na vjeronauk, slobodan sat rado provode u knjižnici. Osim uzbudljivih priča i slikovnica s kojima inače popunjamo vrijeme, danas je na red došla izložba! Nakon što su učenici izabrali najdraže životinje, a knjižničarka isprintala motive, učenici su ih obojali i zalijepili na novonastali izložbeni prostor u školskoj knjižnici u Centru.
Pozivamo i ostale učenike da se pridruže ovom veselom plakatu! laugh

 

26.10.2017.

Tijekom Mjeseca knjige preko velikog i malog odmora i nakon završetka škole učenici dolaze u knjižnicu bojati straničnike. Nakon što je bojanje gotovo, knjižničarka plastificira straničnike. Osim što je ovakvo bojanje odlično za smirivanje i prigodno za druženje u knjižnici, dio straničnika su se podijelili natjecateljima u Čitanju naglas, a dio će kući ponijeti i učenici koji su ih izrađivali.

Veselimo se idućem tjednu i novim motivima! wink

 

24.10.2017.

Danas se održalo školsko natjecanje u Čitanju naglas u školskoj knjižnici u Centru. Ove godine okupilo se najviše čitača do sada, čak 23!

U mlađoj kategoriji natjecali su se: Eva Baletić, Oliver Kovačević Mezek, Jakša Rubin, Ines Jerković, Ante Kačić, Leona Brbora, Petra Tomičić, Đivo Kovačić i Zita Tolj, a u starijoj: Elza Filipović, Romela Pilaš, Joško Vrdoljak, Leo Kužnin, Karmen Staničić, Leeloo Jerinić, Lući Sarić, Luna Bakobić, Antea Vlatko, Ivona Kristović, Ramona Đerek, Lukrecija Đanović, Roko Roca i Ana Baletić.

Program je vodila Margarita Koši, a članovi komisije bili su učiteljica razredne nastave Marina Tomaš, član Kazališne družine "Kolarin" Anet Tonći Đurković te knjižničarka Josipa Vragolov.

Nakon vijećanja, muffina i Mr. Beana u knjižnici komisija je odlučila na županijsko natjecanje poslati:

u mlađoj kategoriji: Petra Tomičić (5B) s djelom I što sad? atuorice Sanje Pilić
u starijoj kategoriji: Ivona Kristović (7B) s djelom Djevojčica iz Afganistana autorice Deborah Elis.

Županijsko natjecanje će se održati u gradskoj knjižnici, u Saloči od zrcala, 8. studenog u 17 sati.

Pozivamo vas sve da u što većem broju dođete podržati naše NajČitače!  :D

 

11.10.2017.

Upoznavanje prvaša sa školskom knjižnicom

U petak, 6.10. prvaši su bili u prvom posjetu u školskoj knjižnici. Nakon što se knjižničarka predstavila i objasnila osnovne informacije o prostoru i građi, pročitala im je priču Miš u knjižnici iz koje su naučili osnovna pravila ponašanja prema knjigama.

Uz poučan video "Mr.Bean u knjižnici" učenici su na primjerima vidjeli kako ne koristiti knjige i što se sve može dogoditi ako ne pazimo na njih.

Knjižničarka i učiteljica su demonstrirali pravilan način posudbe građe nakon čega su učenicima podijeljene iskaznice te su mogli posuditi svoje prve slikovnice. smiley

Nakon svega, knjižničarka je na izlasku iz knjižnice učenicima podijelila straničnike sa prigodnim porukama. laugh

 

26.09.2017.

Dan hrvatske policije

Ususret Danu hrvatske policije koji se obilježava u petak, 29.9.2017. knjižničarka je u knjižnici u Centru pripremila slikovnice i časopise za učenje o prometnim znakovima, sudjelovanju u prometu i svemu o sigurnosti djece van domova i škole. 

Dođite u knjižnici, saznajte nešto više i ponovite prometna pravila. :)

 

21.09.2017.

Posjet petaša knjižnici u školskoj zgradi na Pločama

U srijedu 20.09. učenici petih razreda su se u sklopu satova hrvatskog jezika upoznali s prostorom i fondom knjižnice u školskoj zgradi na Pločama. Budući da su se učenici naviknuli na smještaj lektira po razredima, a u knjižnici na Pločama su one raspoređene po abecedi, knjižničarka im je na primjerima objasnila pronalazak željenog naslova.

Također, ponovila su se pravila ponašanja u prostorima knjižnice te pravila posuđivanja građe. Na kraju posjeta učenici su posudili prvu lektiru u ovoj školskoj godini.
Veselimo se idućem susretu! smiley


Aktivnosti u školskoj godini 2016./2017.

07.06.2017.

Lektira na drukčiji način

Učenici sedmih razreda obradili su izbornu lektiru na sasvim drukčiji način. Nakon pročitane knjige učenici su dobili zadatak da prezentiraju pročitanu knjigu na njima bliži način- putem plakata ili prezentacije.

Svaki učenik je imao kratki javni nastup u kojem je predstavio svoj rad i knjigu te pokušao animirati i druge učenike na čitanje. Ovaj način obrade lektire se svidio većini učenika, a njihov trud i mašta su nagrađeni i zasluženim ocjenama.

Svi plakati će do kraja školske godine biti izloženi u školskoj knjižnici na Pločama. Pozivamo sve učenike da dođu u knjižnicu i pogledaju plakate :)

 

06.06.2017.

Dječji časopisi

Učenici drugih razreda posjetili su knjižnicu i u sklopu Informacijske pismenosti učili o časopisima. Tako su učenici naučili razliku između časopisa, knjiga i dnevnih novina. Usvojili su nove pojmove poput rubrika, članak, impresum, a potom kroz grupni rad tražili informacije iz časopisa "Moj planet". 

       

24.03.2017.

Slikopriče

Učenici prvog razreda su u knjižnici čitali slikopriče te naučili koja je razlika između slikovnica i slikopriča. Sami su ilustrirali zadane pojmove te zajedno s knjižničarkom napravili pravu slikopriču o proljeću koje je došlo u naš grad. Proljeće je probudilo drveće i prirodu, dovelo sunce i razigrane ptice, a naš  Stradun napunilo djecom koja se igraju, sladoledima i sunčanim naočalama.

21.03.2017.

Tri medvjeda i gitara

Prvaši su jučer po prvi put obradili lektiru u svojoj školskoj knjižnici. Nakon što smo saznali koja je razlika između knjige i slikovnice, autora i ilustratora te koje osobine imaju naši medvjedi iz djela „Tri medvjeda i gitara“ odlučili smo se na veliki posao. Učenici su postali pravi ilustratori i napravili svoju prvu veliku slikovnicu. Pokazali su kako svi možemo, uz trud i maštu, biti ilustratori i pravi mali umjetnici! Bravo prvaši!


            

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.03.2017.

Tata, ti si NAJ!

Ovaj petak odlučili smo se malo posvetiti našim očevima. Obzirom da se u nedjelju obilježava blagdan sv.Josipa, uz to se slavi i Dan očeva. S učenicima 3.b razreda i učenicama iz produženog boravka imali smo radionicu posvećenu upravo njima. Razgovarali smo o važnosti očeva u našim životima, pisali im pjesmu i pohvalili se svima u čemu je naš tata najbolji, najjači, drukčiji i posebniji od ostalih. Na kraju smo svi zaključili tko je to najbolji tata- onaj koji je naš. 

 

17.02.2017.

Snimanje filma o knjižnici

Petak smo proveli u zanimljivoj aktivnosti. Kako bismo pomogli studentici bibliotekarstva Doris Raguž odlučili smo ju upoznati s našom školskom knjižnicom u školskoj zgradi Centar. Uputili smo ju gdje se nalaze lektire za pojedine razrede, knjige za slobodno čitanje i časopisi. Pričali smo o svemu što radimo u knjižnici i zašto svoje vrijeme volimo provoditi baš ovdje, ali i rekli što bismo još htjeli imati. 

Kako se uz knjigu i knjižnicu uklapa jedan trampolin otkrit će kad pogledate kratki video u kojem su sudjelovali učenici drugih razreda. :)

LINK NA VIDEO

 

14.02.2017.

Valentinovo uz knjigu

Naši četvrtaši su danas sudjelovali u čitateljskom maratonu koji su organizirale Dubrovačke knjižnice u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“.
Nakon što smo se svi okupili pred Narodnom knjižnicom Grad te dobili svoje balone i knjige uputili smo se prema Porporeli.


Naši učenici su polaznicima vrtića čitali priče, dijaloge, pjesme, ali i recitirali te pjevali. Na ovaj način obilježili smo Valentinovo, ali i otvorili akciju povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga.
Akcija prikupljanja knjiga pod geslom "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!" traje tokom cijele veljače te se prikupljaju slikovnice i knjige za djecu, a svi koji su u mogućnosti mogu donijeti knjige u prizemlje Narodne knjižnice Grad.

27.01.2017.

Noć muzeja

U petak, 27.siječnja, održana je Noć muzeja u kojoj su sudjelovali i učenici naše škole. Učenici 5., 6. i 7. razreda, koje su pripremile profesorice hrvatskog jezika i knjižničarka,  otvorili su program Etnografskog muzeja Rupe predstavljanjem slikovnice „Pavle i Đivo u Rupama“. Učenici su predstavili povijest muzeja i njegovu povijesnu te kulturnu važnost kroz godine, a potom su nas kratkim dijalogom vratili u prošlost i podsjetili na ljepotu našeg dubrovačkog govora. 

15.11.2016.

"Književni susret"

U utorak je našu školu posjetila književnica Maja Brajko-Livaković, autorica brojnih romana za djecu i mladež. Maja je u suradnji s dječjim časopisima, ali i samostalno, objavila nekoliko romana, pripovijetki i slikovnica među kojima je najpoznatiji “Kad ljubav pobjedi”.


Književnica je provela jedan školski sat s našim učenicima te podijelila neke detalje o svom životu, pisanju, ali i o tome što joj knjige znače. Nakon književnog susreta, književnica je posvetila svoje vrijeme našim mladim novinarima koji su joj postavili brojna pitanja. Intervju potražite u sljedećem broju Betinog zrcala.  ;)

 

Fotografije sa susreta možete pogledati u našoj foto-galeriji. 

25.10.2016.

"Prvaši u knjižnici :)"

Danas su učenici prvih razreda otkrili da se u školskoj zgradi skriva i jedna čarobna prostorija s puno knjiga, zanimljivih likova i prostora za čitanje i maštanje. Oni su sa svojim učiteljicama posjetili školsku knjižnicu te postali naši novi članovi!

Uz knjižničarku su naučili što se sve može raditi u knjižnici te su kroz razgovor i odgovaranjem na pitanja pokazali da su naučili pravila ponašanja u knjižnici i prema knjigama.

Također, naučili su i što knjige vole, a što ne vole te su obećali da će čuvati knjige koje imaju doma, ali i one koje budu posuđivali.

Veselimo se što je naša knjižnica postala bogatija za 34 nova člana  <3

03.11.2016.

"Županijsko natjecanje u čitanju naglas"

Jučer je održano županijsko Natjecanje u čitanju naglas u organizaciji Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad. Na natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole. Jakša Rubin, učenik 3. razreda, predstavio je knjigu autora Lincolna Piercea "Natko Veliki" i osvojio visoko treće mjesto, a Margarita Koši, učenica 7. razreda, prisutnima je predstavila knjigu "Mali princ" autora Antoinea de Sainta-Exuperyja .

         

Uz pomoć svojih mentorica Ljilje Mihović i Ane Lokas učenici su pripremili kratku prezentaciju svoje knjige te su uvježbali čitanje odabranih ulomaka.

Naši učenici su oduševili originalnim nastupom i izražajnim čitanjem.  :)

Čestitamo sudionicima i mentoricama!

25.10.2016.

"Natjecanje u čitanju naglas"

Jučer je u našoj školi održano školsko natjecanje u čitanju naglas. 

Ove godine prijavilo se više čitača nego prijašnjih godina i nadamo se da ćemo i ubuduće imati sve više zainteresiranih za knjigu i čitan

je  :)U dvije kategorije imali smo 11 natjecatelja koji su svi redom bili izvrsni: Jakša Rubin, Josip Balija, Karla Benić, Davide Criscuolo, Ramona Đerek, Laura Kopić, Margarita Koši, Božidar Luka Ljepava, Roko Roca, Antun Spajić, Luka Uršić.

Program je vodila Gracija Filipović, a tročlana komisija u sastavu Tanja Radman (spisateljica) , Ana Borić (knjižničarka) i Andrea Klečak (učiteljica) imala je težak zadatak odlučiti tko je najbolji. Ipak, nijanse su presudile i na županijsko natjecanje idu:

mlađa kategorija: Jakša Rubin (3.r) s djelom Natko Veliki
starija kategorija: Margarita Koši (7.r.) s djelom Mali princ.

Natjecanje su nam uljepšali i naši glazbenici koji su nam odsvirali po jednu glazbenu točku. Još jednom veliko bravo za Ines Begić, Miu Baralić, Anu Baletić i Vlaha Šeparovića.

Županijsko natjecanje će se održati u gradskoj knjižnici, u Saloči od zrcala, 3. studenog u 17 sati. Pozivamo vas sve da u što većem broju dođete podržati naše NajČitače!  :D

 

3.10.2016.

"ISLM 2016 Bookmark Exchange Project"

Cijeli mjesec listopad u svim se krajevima svijeta obilježava kao Međunarodni mjesec školskih knjižnica. Kao jednu od aktivnosti kojom ćemo obilježiti ovaj mjesec odlučili smo se pridružiti projektu „ISLM 2016 Bookmark Exchange Project“ ,a naša škola je jedna od 850 prijavljenih.

Učenici 7.a razreda sa razrednicom i knjižničarkom izrađuju straničnike s porukama i citatima o važnosti knjige i čitanja koje će poslati učenicima Osnovne škole Pinnaroo u dalekoj Australiji. Nakon toga, nadamo se da ćemo i mi što prije dobiti svoje straničnike iz Australije. Veselimo se razmjeni i novim straničnicima koji će krasiti naše lektire i knjige  :)


Aktivnosti u školskoj godini 2015./2016.

31.05.2016.

"Književni susret sa Zlatkom Krilićem"

U utorak je našu školu posjetio književnik Zlatko Krilić te se družio s našim učenicima od petih do osmih razreda. 

Pisac je na sebi svojstven način približio svoje djelo malim knjigoljupcima. Zauzvrat, oni su zainteresirano sudjelovalu u susretu – pitajući ga što ih zanima, a Zlatko je na svako pitanje imao krataki humorističan odgovor. Druženje je proteklo u razigranoj atmosferi završivši posvetama i autogramima našeg gosta. 

Zlatko Krilić hrvatski je pisac koji piše za djecu i za odrasle. Rodio se 1955. godine u Osijeku.

Rane dane djetinjstva proveo je u Čepinu, a školovao se u Zagrebu gdje je završio Pedagošku akademiju. U Zagrebu živi i danas.
Jako brzo shvatio je kako će se njegov život vrtjeti oko književnosti, a završen studij kasnije mu je bio od velike pomoći kod pisanja pripovijetki za djecu.
Od knjiga za djecu i mlade moramo izdvojiti priče "Početak plovidbe", "Prvi sudar", "Veliki zavodnik", "Šaljive priče i priče bez šale" te romane "Čudnovata istina", "Zagonetno pismo" i "Zabranjena vrata". Za odrasle je napisao roman "Živi pijesak".
Objavio je i zbirku igrokaza "Krilate lutke" i "Kazalište lutaka i drugi igrokazi". Za pripovijetku "Početak plovidbe" koja je izašla u nekoliko izdanja, dobio je i nagradu "Grigor Vitez". Krilić se bavi i pisanjem filmskih i televizijskih scenarija.

 

24.05.2016.

"Mali Finci učili o Getaldiću, a naši školarci o drevnoj Laponiji"

 

Zanimljiv susret odvio se ovog ponedjeljka u našoj školi u Centru – našim školarcima u posjet su stigli prijatelji iz daleke Finske! (foto-galerija)

Učenici iz mjesta Inari, kako smo doznali, skupljali su novac za putovanje u Dubrovnik cijelu godinu, da bi na kraju svog devetog razreda doputovali kod nas. Cijela ideja nastala je preko eTwinning platforme za razmjenu učenika i upoznavanje kultura drugih krajeva, zemalja, pa čak i kontinenata. Preko platforme, profesorica geografije i biologije Maijukka Pyykko, kontaktirala je Anu Borić, knjižničarku OŠ ‘Marin Getaldić’, te se iz suradnje rodilo, vjerujemo, i buduće prijateljstvo europskih školaraca, koji su, iako udaljeni više tisuća kilometara, danas pronašli zajednički jezik.

Ono što je iznimno zanimljivo istaknuti jest kako su neki od učenika pripadnici plemena Saami, Laponaca koji žive od Finske sve do Norveške, Švenske i Rusije. U Finskoj ih je nekoliko tisuća, a upravo škola koja je posjetila Dubrovnik uči Saami jezik i narječja. Inače, pripadnika Saami plemena ima ukupno oko 70 tisuća po cijelom svijetu, a kako su naši učenici saznali, imaju preko deset različitih narodnih skupima s različitim oblicima jezika. Vrlo s specifični, po ponašanju ali i po svojevrsnoj ‘borbi za opstanak’, Saami danas imaju svoje parlamente, prava i očuvane običaje svojih laponskih predaka.

Tim povodom, održali su i prezentaciju, te i video uradak o svojim običajima, pa se tako moglo saznati i sve o uzgoju sobova, ribolovu, skupljanju zlata – sve to na tradicijski način – ali i o ‘šumskim’ Saamijima, kao što je Tinja Myllykangas, žena koja živi sa sobovima i haskijima, koji su inače dvije najcjenjenije životinje ovog po svemu neobičnog i vrijednog naroda.

Kako ne bi ‘ostali dužni’, naši su školarci uz pomoć knjižničarke Ane napravili i zanimljivu prezentaciju o svojoj školi i Dubrovniku, te na taj način približili povijest Dubrovnika malim Laponcima, koji su doznali tko je bio Bete, kakav je Dubrovnik grad i što u njemu rade školarci.

Posebno zanimljiva bila su pitanja koja bi uslijedila nakon svake kratke prezentacije, a koja su izazivala osmijehe i podpitanja – od toga koliko traje polarna noć, koliko je stupnjeva dovoljno da bi more bilo toplo, na koji način pa sve do toga zašto kod nas nema snijega. U svakom slučaju, bilo je ovo jedno vrijedno iskustvo, a mi želimo školi Marina Getaldića još puno ovakvih susreta za pamćenje.

Tekst preuzet sa stranice DUlista.(Mia Njavro)

 

25.4.2016.

"Shakespeare u knjižnici"

U petak, 22. travnja, održala se Noć knjige!

U našoj školi matineja Noći knjige, pod radnim nazivom „Shakespeare u knjižnici“, održala se od 18.30 do 20.30 sati.

Učenici od petih do osmih razreda su napravili plakate i prezentaciju o okviru Shakespeareova stvaralaštva te o Shakespeareovu životu.

U knjižnici smo uživali i u opisu Hamleta, a potom u odlumljenim kratkim ulomcima iz djela "Romeo i Julia" i "Oluja". 

Nakon programa održan je i kviz, a pobjedničke ekipe osvojlie su knjigu kao uspomenu na Noć knjige. 

Uslijedilo je čašćenje i razgovor o provedenom programu. Veselimo se sljedećoj prilici za ovakvo druženje! :)

 

p.s. Peta po redu, Noć knjige 2016., manifestacija je u kojoj je objedinjeno obilježavanje Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja). To je dan (tj.noć) kada knjižnice, knjižare, škole, javni prostori i ustanove diljem Hrvatske od 18 sati do 1 sat iza ponoći organiziraju razna događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice…, a sve s ciljem da se oči javnosti usmjere na knjigu! 

 

15.4.2016.

Knjiga je moj prijatelj!

Učenici drugih razreda su posjetili knjižnicu kako bi se prisjetili važnosti knjiga. Na početku druženja učenici su , zajedno s knjižničarkom i učiteljicom, pogledali animirani film "Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea".  Priča o Fantastičnim knjigama počinje time da doznajemo kako je Morris Lessmore volio riječi. Volio je priče. Volio je knjige. No svaka priča krije i nemire. Srećom, snaga priče, i u ovoj je priči, spasila stvar.

 

Nakon odgledanog filma uslijedio je razgovor o važnosti knjiga u našem životu i zašto ih moramo posebno čuvati i posvetiti im povremeno svoje slobodno vrijeme. Učenici su nakon toga napravili vlastite straničnike koje su potom i plastificirali.

Također, učenici su odabrali svoju omiljenu knjigu u knjižnici te su, nakon što su obrazložili što im se posebno svidjelo u toj knjizi, napisali i poruku za sljedećeg čitatelja koju su sakrili među stranicama svoje omiljene knjige. 

Tko zna, možda poruka dočeka upravo vas! Vrijeme je za novu posudbu! ;)

 

21.3.2016.

Dani hrvatskog jezika

Getaldići su se ovaj četvrtak prisjetili važnosti hrvatskog jezika te obilježili njegov tjedan. Po školi su bili postavljeni prigodni plakati o povijesti jezika i važnim događajima koji su bili ključni za njegov razvoj.

Učenici su u knjižnici saznali i neke općenite podatke o hrvatskom jeziku i važnost njegova čuvanja i njegovanja, a uz to su prolistali i ključnu literaturu bitnu za učenje jezika.

Učenice sedmih razreda pripremile su lutriju kojoj je prisustovalo preko 70 učenika. Oni koji su pokazali znanje o jeziku zaslužili su i čokoladu!

Na kraju dana čitale su se, ali i slušale, pjesme koje govore o našem jeziku te su time učenici zaokružili ovaj važni dan. 

Dani hrvatskog jezika obilježavaju se svake godine od 11. do 17. ožujka u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika koja je prihvaćena 13. ožujka, a objavljena 17. ožujka 1967. godine u novinama za društvena i kulturna pitanja "Telegram".

22.2.2016.

Novo ruho školske knjižnice


Školska knjižnica u zgradi Centar dobila je novi kutak za čitanje i provođenje vremena.

Osim novih šarenih detalja, knjižnica je dobila i nove police za knjižničnu građu.

Družimo se svaki utorak i petak :)

 

 

3.11.2015.

Županijsko natjecanje u čitanju naglas

U ponedjeljak, 02. 11. 2015., održano je županijsko Natjecanje u čitanju naglas u organizaciji Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad. Na natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole.

Đivo Kovačić, učenik 3. razreda, predstavio je knjigu autora Rodricka Rasture "Gregov dnevnik", a Antun Spajić, učenik 7. razreda, prisutnima je približio knjigu "Moj tata spava s anđelima" autora Stjepana Tomaša.

  

Uz pomoć svojih mentorica Katice Lujo i Marine Tomaš učenici su pripremili kratku prezentaciju svoje knjige te su uvježbali čitanje odabranih ulomaka.

Naši učenici su oduševili originalnim nastupom i izražajnim čitanjem.

Čestitamo sudionicima i mentoricama!

 

23.10.2015.

Prvaši u školskoj knjižnici

 

Učenici prvih razreda posjetili su školsku knjižnicu sa svojim učiteljicama te se učlanili i dobili svoje prve iskaznice.

Prvaši su naučili što se sve može raditi u knjižnici te su kroz igru i zabavu pokazali da su naučili pravila ponašanja u knjižnici i prema knjigama. 

Također, naučili su i što knjige vole, a što ne vole te su obećali da će čuvati knjige koje su po prvi put samostalno posudili. 

 

 

 

19.10.2015.

Natjecanje u čitanju naglas

U petak je u knjižnici školske zgrade Centar održano školsko Natjecanje u čitanju naglas. Na natjecanje se prijavio veliki broj učenika od trećih do osmih razreda koji su predstavili književna djela koja su ih se posebno dojmila. 

       

 

Svi učenici su bili izvrsni i pokazali svoju ljubav prema pisanoj riječi i čitanju.  

Pozivamo vas da dođete i na županijsko Natjecanje u čitanju naglas, podržati naše učenike- Điva Kovačića i Antuna Spajića, 2. studenog u Narodnoj knjižnici Grad. 


Aktivnosti prijašnjih školskih godina

2.12.2014.

Prvaši u školskoj knjižnici

Učenici prvih razreda posjetili su školsku knjižnicu sa svojim učiteljicama te se učlanili i dobili svoje prve iskaznice.

Prvaši su poslušali priču "Miš u knjižnici" i naučili što se sve smije, a što ne smije raditi u knjižnici. 

Također, naučili su i što knjige vole, a što ne vole te su obećali da će čuvati knjige koje su po prvi put samostalno posudili. Za uspomenu, svi su dobili straničnik koji su izradili učenici naše škole. 

30.10.2014.

Županijsko natjecanje u čitanju naglas

U srijedu, 29. 10. 2014., održano je županijsko Natjecanje u čitanju naglas u organizaciji Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad. Na natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole.

Hana Hebib, učenica 3. razreda, predstavila je knjigu autorice Sanje Polak "Gorski dnevnik Pauline P.", a Antun Spajić, učenik 6. razreda, prisutnima je približio knjigu "Čudnovata istina" autora Zlatka Krilića.

Uz pomoć svojih mentorica Katice Lujo i Lidije Žitnik učenici su pripremili kratku prezentaciju svoje knjige te su uvježbali čitanje odabranih ulomaka.

Naši učenici su oduševili originalnim nastupom i izražajnim čitanjem.

Hana Hebib, ujedno i najmlađa sudionica natjecanja, osvojila je drugo mjesto u mlađoj kategoriji natjecatelja.

 

Čestitamo sudionicima i mentoricama!

 

11.11.2013.

Književni susret: Dubravko Jelačić Bužimski 

 

Književnik i scenarist Dubravko Jelačić Bužimski posjetio je OŠ Marina Getaldića u utorak,  22. listopada. Susret je otvorila ravnateljica škole Jadranka Dabrović koja je poželjela dobrodošlicu svima okupljenima te najavila nastup učenika koji su pripremili kratki program. Učenici Sarah Viteškić, Tea Ristić i Stijepo Kristović su pred svima okupljenima pročitali priče koje su napisali te predstavili specifičnosti dubrovačkog govora.

Književnik je okupljenim učenicima ukratko ispričao priču o svom životu. Pisati je počeo u srednjoškolskim danima, a riječ je o hobiju kojim se bavi i danas. Unatoč tome, Bužimski je završio Pravni fakultet, no nikad nije radio u toj struci. Navodi kako mu nije žao što je izabrao spisateljski život jer je to nešto što ga ispunjava. Bužimski je učenicima pričao o knjigama za djecu koje je napisao te im opisao proces stvaranja knjige: od ideje pa do polica u knjižarama. Potom je pozvao učenike da mu slobodno postave par pitanja što se pokazalo nemogućom misijom: nakon svakog odgovora, u zraku je bilo sve više i više učeničkih ruku s novim pitanjima. Susretu je prisustvovala i školska novinarska grupa koja je pomno pratila razgovor i odradila kratki intervju s književnikom kojeg će objaviti u sljedećem broju školskog lista Betino zrcalo.    

 

 

PARLAONICA

 

Je li bolje pročitati knjigu nego  pogledati film? Na to pitanje tražili su odgovor učenici 3.a razreda u školskoj parlaonici organiziranoj u knjižnici školske zgrade Centar. Razgovor se temeljio na lektiri Čudnovate zgode šegrta Hlapića i animiranom filmu nastalom prema tom djelu.

Bilo je puno argumenata za  čitanje knjige i  isto toliko za gledanje  filma. Obje su skupine, i afirmacijska i negacijska, jednako vješto  raspravljale. Povjerenstvo sastavljeno od dvojice učenika i učiteljice Snježane Viteškić  našlo se u teškoj situaciji. Na kraju su odlučili da je rezultat - neriješen!

 

Tijekom boravka u knjižnici učenik Roko Roca  predstavio je  veliki razredni pano  s crtežima o  Hlapićevim zgodama i nezgodama.

 

Raspravljanje u školskoj parlaonici bilo je zabavno  i zanimljivo pa smo se dogovorili da što prije pripremimo nove izazovne teme.

 

 

 

ZDRAVA HRANA?

Početkom ove školske godine najavljen  je u knjižnici  program „Zdrav duh u zdravu tijelu“ koji će se ostvarivati u suradnji s učiteljicom biologije Bojanom  Hrstić  tijekom cijele školske godine u obliku zanimljivih radionica, predstavljanja, predavanja, istraživanja, anketa, posjeta i  sl. Osnovni  je cilj ovog programa utjecati na mijenjanje stavova o prehrani i na sam način prehrane naših učenika.

 

Prva radionica u sklopu ovog programa nosila je naslov „Tražimo najnos“, a bavila se prepoznavanjem aromatičnog bilja koje se koristi u zdravoj, domaćoj prehrani našega kraja. Učenicima smo nudili da po mirisu prepoznaju uobičajeno aromatično bilje, povrće i voće. 

U ovom malom istraživanju sudjelovalo je  13 učenika viših razreda i deset učenika 4. b . Rezultati su nam pokazali da učenici teško prepoznaju uobičajene  sastojke dalmatinske kuhinje. S druge strane čips i smoki  su bez ikakvih teškoća odmah „nanjušili“. Zaključke izvedite sami!

Naša najbolja „njuškala“ nagrađena su zdravim prehrambenim proizvodima !

 

 

 

Ako želiš jabuku, trebaš protresti drvo

 

Tuđa je jabuka slađa.

Jabuka ne pada daleko od stabla.

Lijepa jabuka ponekad skriva crva.

Jabuka koja kasno sazrije , dugo stoji.

Crv ne čini jabuku.

Nemojte tražiti jabuke ispod stabla topole.

…zbrajati kruške i jabuke, rumen kao jabuka, zagristi u zelenu jabuku, jabuka razdora…

Jabuka je poznata kao kraljica voća, voće zdravlja. Ušla je u mnoge recepte svih naroda svijeta, ali  i u njihove poslovice i izreke. Ipak, često zaboravljamo na njezinu  ljekovitost i korisnost pa je 1990. odlučeno da joj se posveti jedan dan u godini. Tako je 20. listopada postao Dan jabuke.

Ove smo godine u našoj školi jabuci posvetili dovoljno vremena kako bi ona postala  „jabuka sloge“, znanja i zdravlja. U knjižnici smo organizirali malu izložbu jabuka, jabučnih proizvoda, kolača i kreacija od jabuke. Učenice 5. razreda govorile su o sastojcima jabuke, njezinoj povijesti i djelovanju na zdravlje. Predstavljeni su  plakati, čitane poslovice i izreke s jabukom u sadržaju  pa i priča o jabuci. S ekrana računala učenici su mogli pročitati čitav niz zanimljivosti o tom voću.

Svi su učenici viših razreda posjetili našu izložbu, poslušali izlaganja petašica  pa se i počastili  jabučnim čipsom i jabukama. Nadamo se da će zapamtiti: Jedna jabuka na dan – doktor je suvišan!

 

 

Noćni čitateljski susret

Tulum s(l)ova

 

I ove godine organizirali smo u školskoj zgradi Centar noćni čitateljski susret pod nazivom Tulum s(l)ova za učenike sedmih i osmih razreda. Sudjelovalo je trinaestero sedmaša i osmaša. Prema već pomalo uhodanom programu najprije smo se zagrijavali rješavajući asocijacije, potom smo čitali i na kraju – za opuštanje – gledali filmove Zagrebačke škole animiranog filma.

U tami u kojoj su svijetlile samo male svijeće, a čitači  se pri čitanju  pomagali džepnim svjetiljkama,  slušali smo te  večeri  ulomke iz romana Čudnovata istina i Bijeli klaun, početak priče Sretni princ, dio pripovijetke Voda, humoresku Vrtuljak, ulomak iz putopisa Besa  i pjesme More, Pahulje, pahulje bijele, Čiope, let, crta, Moj Dubrovnik, Kako se piše pjesma domovini, Volio bih da me voliš …  U  razmjeni dojmova i razmišljanja neprestano smo otkrivali  kako su pročitane riječi književnika Krilića, Miloša, Wildea, Nazora, Kishona, Horvata, Pupačića, Kaštelana… tajnovitim nitima povezane  sa životima svakoga od nas… Bilo je i svečano, i zanimljivo, i zabavno, i veselo…

Te iste večeri 26. listopada „zasjedale su sove“ u još 32 škole diljem Hrvatske. Mnoge su od njih imale sreću organizirati noćni boravak i zabavu u knjižnici do ranih jutarnjih sati.  Kako su se tulumaši proveli u pojedinim školama, može se vidjeti na njihovoj zajedničkoj mrežnoj stranici.

Projekt Tulum slova nastao je s ciljem razvijanja navike čitanja iz užitka, a potaknula ga je knjižničarka Draženka Stančić iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu. U prošloj školskoj godini u raznim aktivnostima projekta koje su se odvijale tijekom cijele školske godine sudjelovalo je 26 škola, a ove godine prijavljeno je sedam škola više.


Rad sa strankama

 

 

 

Centar za sigurniji internet nudi mogućnost anonimnog prijavljivanja ilegalnog sadržaja te besplatni broj za savjete.

Netica nudi odgovore na pitanja korisnika o pravilnom i sigurnom korištenju interneta, ali i o nekim aktualnim temama u digitalnom svijetu.

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Informacije za roditelje

INFORMACIJE ZA RODITELJE- razredna i predmetna nastava

 

 

Korisni linkovi
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
METEO PODACI

    

 

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

mgbiblioteka@gmail.com

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Sigurnost i zaštita djece na internetu

CMS za škole logo
Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik / Frana Supila 3, HR-20000 Dubrovnik / os-mgetaldica-du.skole.hr / ured@os-mgetaldica-du.skole.hr
preskoči na navigaciju