preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik

Korisne stranice

                                 KORISNE STRANICE​

 

 

 

 

 

 

 

 • E-LEKTIRE je portal na kojem možete pronaći cjelovite tekstove književnih dijela s popisa obavezne školske lektire i mnoge zanimljive dodatke. Za korištenje vam je potreban Carnetov elektronski identitet.

 

 • HRVATSKI U ŠKOLI Portal Hrvatski u školi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, učiteljima razredne nastave, nastavnicima, profesorima i roditeljima, ali i svima koje zanimaju praktični zadatci i sadržaji povezani s poučavanjem hrvatskoga jezika u školi. Namijenjen je unapređenju i provjeri stečenih znanja o školskome rukopisu, pravopisu, gramatičkim sadržajima te temama koje se odnose na izvođenje nastave iz predmeta Hrvatski jezik.

 

 • MEDIJSKA PISMENOST Portal medijskapismenost.hr proizašao je iz kampanje Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a „Birajmo što gledamo“ koja je kroz različite primjere prikazala mogući utjecaj medija na djecu i roditelje. Zajedničkim sadržajem koji nastaje  kroz djelovanje svih partnera želimo podržati prvenstveno roditelje, skrbnike te učitelje u podizanju razine vlastite medijske pismenosti te medijskih vještina i znanja djece.

 

 

 • CARNet MEDUZA je usluga za distribuciju višemedijskih sadržaja namijenjenih obrazovnim i akademskim ustanovama te pojedinačnim korisnicima ustanova članica CARNeta.

 

 • NSK PRETRAŽIVANJE Katalozi NSK, digitalne zbirke, hrvatske biblografije, elektronički izvori, bilteni prinova, odabrani izvori podataka

 

 •  
 • DJECA MEDIJA Stranice Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu sadrže pregršt edukativihmatrijala, primjera pozitivnog i negativnog korištenja medija, brošure, radne listiće i sl. Cilj i svrha projekta “Djeca medija” sustavna je edukacija o medijima, prvenstveno onima u Hrvatskoj te poticanje razvoja osviještenih korisnika koji s razumijevanjem i kritičkim odmakom konzumiraju medijske sadržaje koje sami odabiru.

 

 • BALANS CENTAR udruga koja potiče i razvija razvojnu interaktivnu biblioterapiju, logopedagogiju, suradničko učenje, komunikacijske vještine i savjetodavni rad s pojedincima i skupinama (timski rad, komunikacija u timu, kako voditi razgovore sa suradnicima) i daje potporu ostalim inicijativama iz područja svog djelovanja.

 

 

 

 • TEACHERSFIRST Stranice daju pregled raznih sadržaja i programa iz perspektive primjenjivosti i primjerenosti u sustavu obrazovanja. Sadržaji su dostupni po temema i razredima te uključuju i prijedloge za nastavu.

 

 • COMMONSENSEMEDIA Niz ocjena i opisa multimedijskih sadržaja, uključivši i TV emisije, knjige, igre, filmove i aplikacije.

 

 • ARTMEDIA Portal nudi pregršt online igara, pitalica, mozgalica, zagonetki i slično.

 


Rad sa strankama

 

 

 

Centar za sigurniji internet nudi mogućnost anonimnog prijavljivanja ilegalnog sadržaja te besplatni broj za savjete.

Netica nudi odgovore na pitanja korisnika o pravilnom i sigurnom korištenju interneta, ali i o nekim aktualnim temama u digitalnom svijetu.

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Informacije za roditelje

INFORMACIJE ZA RODITELJE- razredna i predmetna nastava

 

 

Korisni linkovi
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
METEO PODACI

    

 

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

mgbiblioteka@gmail.com

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Sigurnost i zaštita djece na internetu

CMS za škole logo
Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik / Frana Supila 3, HR-20000 Dubrovnik / os-mgetaldica-du.skole.hr / ured@os-mgetaldica-du.skole.hr
preskoči na navigaciju