preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Radionica „Demencija u obitelji – kako razumjeti i pomoći?!“

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 2. 11. 2017.

Edukativno predavanje/radionica „Demencija u obitelji – kako razumjeti i pomoći?!“ održana je u ponedjeljak, 30. listopada 2017. za učenike 8. razreda. Voditelji radionice bili su gđa Farida Pažin, dopredsjednica Udruge DUSAB i don Jerko Ban, koji surađuje s mnogim udrugama, pa tako i s Udrugom DUSAB. Cilj radionice bio je senzibilizirati učenike na bolesti demencije koje se mogu pojaviti u starijih članova obitelji.

Don Jerko Ban prikazao je učenicima tri kratka filma koji ilustriraju teškoće funkcioniranja oboljelih, ali i način kako članovi obitelji mogu pomoći oboljelima, kod kojih je narušeno pamćenje, mišljenje, govor, obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ali ne i osjećaji. Gđa Farida Pažin, uz ppt prezentaciju, objasnila je što su demencije, kako se manifestiraju, koje zablude postoje o demenciji te nam pružila prave informacije o dementnim bolestima. Naglasak gđe Pažin bio je također na razumijevanju i pomoći oboljelim koji su nam bliski.

Bilo je super. Naučio sam što znači demencija i shvatio sam da moj pradjed ima tu bolest.

Bilo je super. Sve sam naučio o toj bolesti.

Naučila sam što je demencija i kako mogu pomoći osobi koja boluje od demencije. Svidjela mi se prezentacija i ne bih ništa mijenjala.

Bilo je vrlo zanimljivo i poučno. Prezentacija je bila zabavna, a ljudi (voditelji) su bili dragi.

Sve je bilo super; naučila sam o demenciji i kako pomoći tim ljudima.

Naučio sam da se ne treba rugati ljudima koji imaju demenciju.

Ja sam mnogo toga naučio o demenciji. Mislim da treba pažljivo pristupiti ljudima s demencijom, bili stariji ili ne, činili nešto loše ili ne. Samo ih ne smijemo vrijeđati, možda su i izgubili razum, ali ne i osjećaje.
Tražilica
 
VREMENIK 2018./2019.
METEO PODACI

    

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 

Centar za sigurniji internet nudi mogućnost anonimnog prijavljivanja ilegalnog sadržaja te besplatni broj za savjete.

Netica nudi odgovore na pitanja korisnika o pravilnom i sigurnom korištenju interneta, ali i o nekim aktualnim temama u digitalnom svijetu.

 

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

mgbiblioteka@gmail.com

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Sigurnost i zaštita djece na internetu

CMS za škole logo
Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik / Frana Supila 3, HR-20000 Dubrovnik / os-mgetaldica-du.skole.hr / ured@os-mgetaldica-du.skole.hr
preskoči na navigaciju