preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Ekskurzija

Autor: ANA BORIĆ, 5. 5. 2017.

Naši dragi učenici 7. i 8. razreda su ove godine u sklopu školske ekskurzije posjetili NP PLITVIČKA JEZERA i Hrvatsko zagorje. Učenici su razgledali i divili se NPu koji je pod zaštitom UNESCO-a te uživali u vožnji brodom na jezeru Kozjak promatrajući ljepote koje se pružaju Plitvicama. Također su posjetili spomenik Matije Gupca, dvorac Oršić, Muzej krapinskih neandretalaca u Krapini koji slovi kao jedan od najmodernijih i najsofisticiranijih muzeja svijeta te su uživali u rekonstrukciji evolucije. Uživali su i u razgledavanju dvora Veliki Tabor te su pažljivo i sa velikom zainteresiranošću slušali zanimljivu legendu o Veroniki Desničkoj i mnoge druge. 

Posjet Trakošćanu, najljepšem i najreprezentativnijem srednjovjekovnom dvorcu u Hrvatskoj sa bogatom zbirkom oružja i namještaja iz doba srednjeg vijeka, restauriranog sredinom 19. stoljeća posebno im se svidio te su postavljali mnoga pitanja stručnom vodiču želeći što više saznati o prošlosti  prekrasnog Trakošćana. Nažalost, posjet gradu Varaždinu obilježila im je kiša, no to ih nije spriječilo da barem nakratko razgledaju stari grad te groblje "Park živih" koji slovi kao najljepše groblje u Europi.

U Zagrebu su posjetili Tehnički muzej Nikole Tesle, katedralu, Trg bana Jelačića, Trg i Crkvu sv. Marka...Naši dragi učenici 7. i 8. razreda su ove godine u sklopu školske ekskurzije posjetili NP PLITVIČKA JEZERA i Hrvatsko zagorje. Učenici su razgledali i divili se NPu koji je pod zaštitom UNESCO-a te uživali u vožnji brodom na jezeru Kozjak promatrajući ljepote koje se pružaju Plitvicama. Također su posjetili spomenik Matije Gupca, dvorac Oršić, Muzej krapinskih neandretalaca u Krapini koji slovi kao jedan od najmodernijih i najsofisticiranijih muzeja svijeta te su uživali u rekonstrukciji evolucije. Uživali su i u razgledavanju dvora Veliki Tabor te su pažljivo i sa velikom zainteresiranošću slušali zanimljivu legendu o Veroniki Desničkoj i mnoge druge. 

 

Osim kulturnog uzdizanja, učenicima je bila organizirana zabava u večernjim satima u hotelu Matija Gubec te su se mogli opustiti i u renoviranim bazenima hotela. Puno su toga novog naučili, međusobno se još više povezali, a što je najvažnije jako dobro zabavili!
Tekst: Divna Kristić
Ostale fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji
 
Tražilica
 
VREMENIK 2017./2018.
METEO PODACI

    

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 

Centar za sigurniji internet nudi mogućnost anonimnog prijavljivanja ilegalnog sadržaja te besplatni broj za savjete.

Netica nudi odgovore na pitanja korisnika o pravilnom i sigurnom korištenju interneta, ali i o nekim aktualnim temama u digitalnom svijetu.

 

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

mgbiblioteka@gmail.com

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Sigurnost i zaštita djece na internetu

CMS za škole logo
Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik / Frana Supila 3, HR-20000 Dubrovnik / os-mgetaldica-du.skole.hr / ured@os-mgetaldica-du.skole.hr
preskoči na navigaciju