preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

"Kako reći ne"

Autor: ANA BORIĆ, 15. 3. 2017.

Ovaj tjedan su održane dvije radionice „Kako reći ne“ s učenicima sedmih i osmih razreda. Predavanje je usmjereno ka prevenciji ovisnosti, a predavač Matija Gorjanec je na svom životnom primjeru pokušao mlade usmjeriti ka pozitivnim životnim vrijednostima poput odgovornosti, promišljanja, razboritosti i kvalitetnog života u zajednici.

 Na zanimljiv način  Matija je pričao o    svom susretu s  drogom, alkoholom  i konačnom  izbavljenju iz tog  začaranog kruga.  Iznio  je svoje  iskustvo  konzumacije    alkohola koje su u  njegovu životu  ostavile teške  posljedice- od 17.  godine Matija je u  invalidskim  kolicima. Na  direktan način  govorio je o tome  kako se mlad  čovjek može  oduprijeti svemu  što ga okružuje  ako osvijesti  moguće posljedice te da zbog jednog lošeg izbora mlada osoba može uništiti svoj život.

Učenicima se svidjela iskrenost i pristup predavača te njegovi primjeri i savjeti. Ovakva radionica je primjer onoga što nam treba kako bi se osvijestilo mlade na odgovornost prema vlastitom ponašanju te utisne u svijest da svako konzumiranje droge i alkohola može imati tragičan svršetak i niz posljedica. 
Tražilica
 
VREMENIK 2017./2018.
METEO PODACI

    

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 

Centar za sigurniji internet nudi mogućnost anonimnog prijavljivanja ilegalnog sadržaja te besplatni broj za savjete.

Netica nudi odgovore na pitanja korisnika o pravilnom i sigurnom korištenju interneta, ali i o nekim aktualnim temama u digitalnom svijetu.

 

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

mgbiblioteka@gmail.com

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Sigurnost i zaštita djece na internetu

CMS za škole logo
Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik / Frana Supila 3, HR-20000 Dubrovnik / os-mgetaldica-du.skole.hr / ured@os-mgetaldica-du.skole.hr
preskoči na navigaciju