preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik

 > Naslovnica
vijesti

Radionica u 4.b razredu

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 24. 3. 2018. 17:54

Tradicionalna radionica u suradnji s Humanitarnom udrugom Deša održala se ovog tjedna u našoj školi. Učenici 4.b  razreda su naučili izrađivati golubicu od srčike smokve na maslinovoj grančici te upoznali običaje našeg kraja uz Cvjetnicu i Uskrs.

 

 [više]

Poziv na Križni put

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 23. 3. 2018. 12:16

Pozivamo sve učenike naše škole i njihove roditelje da sudjeluju na korizmenoj pobožnosti Križnog puta.

U subotu 24. ožujka 2018. u 15 i 30 sati, na Dančama (na vanjskom prostoru od mora do crkve) bit će pobožnost Križnog puta. Ovaj, obiteljski Križni put, predvodit će don Marin Lučić. Postaje su pripremali i tekstove će čitati vjeroučenici naše škole.

U slučaju lošeg vremena Križni put će se održati u samostanskoj crkvi Gospe od Danača.

 [više]

Učenici na uskrsnim radionicama u Rupama

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 22. 3. 2018. 15:34

Tradicionalne radionice ususret blagdanu Uskrsa svake se godine održavaju u Etnografskom muzeju smještenom u žitnici Rupe.

I naši učenici 2.a i 3. a razreda sudjelovali su na radionici ukrašavanja jaja pod vodstvom kustosice Lane Milošević Đerek i Tanje Baletić. Što su sve naučili raditi, kako izgledaju ukrašena jaja od stiropora, uskrsne čestitke i pribor za penganje pogledajte na fotografijama.

 [više]

Online gramatika hrvatskog jezika

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 21. 3. 2018. 15:59

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje objavio je prvu online Hrvatsku školsku gramatiku autorica Lane Hudeček i Milice Mihaljević. Gramatiku možete pronaći na poveznici www.gramatika.hr.

"Školska gramatika slijedi sva preporučena rješenja Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i jezične savjete navedene u knjizi 555 jezičnih savjeta."

Poveznica se nalazi i u rubrici Korisni linkovi u lijevom stupcu na našoj stranici.

 [više]

Dan osoba s Down sindromom

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 20. 3. 2018. 17:49

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma (21.3.), imali smo pune ruke posla! Stručna služba pripremila je radionice za učenike razredne i predmetne nastave. Na satu Likovne kulture učenici su od glinamola izređivali vrpce i druge simbole Down sindroma, a u produženom boravku i u knjižnicama bojale su se šarene čarape koje su poslužile za ukrašavanje panoa. Naučili smo što je Downov sindrom, kako se manifestira i zašto se taj dan nose različite šarene čarape.

Pozivamo sve učenike i učitelje da u srijedu 21.3. nose različite šarene čarape i na taj način obilježe ovaj dan! laugh

Fotografije kako smo se pripremili i obilježili ovaj dan pogledajte ovdje. laugh

 [više]

Izlet osmaša u Vukovar

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 18. 3. 2018. 12:42

6. ožujka 2018. u ranim jutarnjim satima krenuli smo put Vukovara. Nakon 9 i pol sati putovanja stigli smo u Vukovar, grad heroj smješten na ušću rijeke Vuke u Dunav u istočnoj Slavoniji. Bili smo smješteni u hostelu Dubrovnik koji se nalazi u sklopu Memorijalnog centra, a samu izgradnju hostela je financirao i Grad Dubrovnik. Umorni od putovanja iz Dubrovnika, večerali smo u hostelskom restoranu, smjestili se u hostelske sobe i zaslužili na zasluženi počinak. Nakon doručka posjetili smo Muzej vučedolske kulture u kojemu smo naučili puno toga o vučedolskoj kulturi, koja je jedna od najznačajnijih kultura metalnog doba u Hrvatskoj. Nakon toga uputili smo se prema Dvorcu Eltz u kojem je smješten Gradski muzej Vukovar. Na kraju obilaska gledali smo video u kojem je prikazan Vukovar za vrijeme rata i Vukovar danas. poslije muzeja otišli smo na ručak u hostel. Nakon ručka u hostelu smo imali dva predavanja o Domovinskom ratu. Za slobodno vrijeme učenici naše škole su odabrali odlazak na kuglanje gdje smo se zabavili te se vratili u hostel puni dojmova sređenosti športske dvorane. Nakon večere otišli smo u disko. vratili smo se u hostel, svi pomalo umorni još pod dojmom sređenosti dvorane u kojoj smo proveli popodne, ali još uvijek spremni za noćno čavrljanje. Sljedeće jutro, odmah nakon doručka, spakirani, uputili smo se prema podrumu vukovarske bolnice u kojem se nalazi Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica. Tamo smo razgledali bolnicu koja je ista kao što je bila u ratu, samo što su ranjenici i doktori zamijenjeni bijelim lutkama. Poslije toga smo posjetili Gradsko groblje gdje su pokopani svi zapovjednici obrane Vukovara i njegovi hrabri branitelji. U Spomen domu Ovčara smo vidjeli kako su ubijeni pacijenti, koji su bili deportirani iz vukovarske bolnice. To je bio najveći pokolj u Domovinskom ratu. posjetili smo Trpinjsku cestu (groblje tenkova) i Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti. Obišli smo vojarnu i Memorijalni centar gdje smo vidjeli stvari koje su pronađene kod ubijenih ljudi.

Iza ručka naš posjet Vukovaru završio je predavanjem i kvizom znanja u kojem su se natjecala po dva učenika iz svake škole, a našu su predstavljali Margarita Koši i Matej Ban koji su završili na 5. mjestu. Umorni, ali i puni dojmova, krenuli smo kući.

Ovo mi je putovanje pomoglo da bolje razumijem zašto došlo do Domovinskog rata te kakav je utjecaj imao sam rat na današnji život Vukovara i cijele Hrvatske.

Tekst je napisala Ana Baletić, a fotogaleriju s izleta možete pogledati ovdje.

 [više]

Čestitamo!

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 15. 3. 2018. 11:20

Naša učenica 8.a razreda Ana Baletić jedna je od pobjednica literarnog natječaja "Hrvatska kakvu želimo".

Svih 12 nagrađenih radova je dostavljeno Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na daljnje natjecanje na nacionalnoj razini, a rezultati tog dijela natjecanja će biti objavljeni sljedeći tjedan.

Dodjele nagrada za 12 nagrađenih učenika na razini Dubrovačko neretvanske županije održat će se u Dubrovniku (termin ćemo objaviti naknadno). Više o natjecanju pogledajte ovdje.

Čestitamo svim pobjednicima, a posebno našoj Ani! laugh

 [više]

Besplatne filmske projekcije uz Dan očeva

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 14. 3. 2018. 12:20

Dan očeva obilježava se na blagdan sv. Josipa pa ususret tom danu Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije u suradnji s Kinematografima Dubrovnik u subotu, 17. ožujka organizira besplatne projekcije dvaju filmova za očeve i djecu. Želja je organizatora da očevima i djeci pruže priliku da u zajedničkim aktivnostima provedu malo više vremena zajedno pokazujući, u užurbanoj svakodnevici, da imaju vremena jedni za druge i da ga žele zajedno provesti na kvalitetan način primjerice zajedničkim odlaskom u kino. U kinu Visia u subotu, 17. ožujka, u 15.00 bit će prikazan crtani film „Ferdinand“ (za manju djecu, ali i onu veću koji ga žele pogledati), a u 17.00 sati bit će projekcija filma „Mali gangster“ (za djecu školskog uzrasta).

„Potičemo i onu malo 'stariju' djecu, koja ne žive više sa svojim roditeljima, neka ih ne zaborave nego neka pozovu svoje očeve na druženje i dođu u kino Visia na film“, poručuju organizatori i dodaju: „Neka ovo zajedničko popodnevno druženje uz gledanje filma bude jedan mali korak prema produbljivanju odnosa koji traže predanost i vrijeme.“

Zato, djeco, očeve za ruke i u subotu poslijepodne dođite zajedno gledati film!

 [više]

3.a u obilasku Grada

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 14. 3. 2018. 11:10

Prošli tjedan učenici 3.a razreda imali su priliku prošetati se Dubrovnikom u pratnji turističkog vodiča, majke jednog od učenika. Sunačno vrijeme proveli su učeći o povijesnim znamenitostima i zanimljivostima iz života Grada.

Iako je većina naših učenika odraslo u blizini ili u samom središtu Grada, važno ih je upoznati s povijesnim i sadašnjim značajem u zemlji te se nadamo da će ovakvih suradnji biti sve više!

 [više]

Natječaj

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 14. 3. 2018. 07:46

Na stranici škole nalazi se natječaj za upražnjena radna mjesta. Natječaj je otvoren od 14. do 22. ožujka 2018..

 [više]

Drugo mjesto na četvrtoj Ligi programiranja u Pythonu za osnovne škole

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 6. 3. 2018. 10:38

U subotu 03. ožujka u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u organizaciji Informatičkog kluba Futura održano je završno 4. kolo treće Lige programiranja u Pythonu za osnovne škole.

U 4. ciklusu Lige programiranja odradili smo 4 radionice i 4 kola lige. Učenici su se natjecali u dvije kategorije: 5./6. razredi i 7./8. razredi. Najbolji učenici su i ove godine uz diplome i medalje dobili i eksterne čvrste diskove, gaming tipkovnice i miševe.

Ove godine najbolji u konkurenciji 7./8. razreda je bio Lovro Kekez iz OŠ Lapad, drugoplasirani Leo Laštro iz OŠ Gruda, a trećeplasirana Maris Krajina iz OŠ Marin Držić. U konkurenciji 5./6. najbolji je bio Daniel Marić iz OŠ Mokošica, a drugoplasirana je Zoe Tolj iz OŠ Marin Getaldić.

Informatički klub Futura projekt je realizirao u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA o upisu u prvi razred za šk. god. 2018./2019.

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 5. 3. 2018. 21:34

 

Prvi dio provjere psihofizičke zrelosti djeteta za upis u 1. razred  odvijat  će se u
periodu od 17. travnja do 19. travnja 2018.
 


Grupno testiranje predškolaca bit će u školskoj zgradi Centar (N.Gučetića 1) i to
prema slijedećem rasporedu:
 
Djeca čija prezimena počinju slovom:
 1. grupa  od slova A do slova G     17. travnja (utorak) u 16,30 sati
 2. grupa  od slova H do slova O     17. travnja (utorak) u 17,30 sati
 3. grupa  od slova P do slova R      18. travnja (srijeda) u 16,30 sati
 4. grupa  od  slova S do slova Š      18. travnja (srijeda) u 17,30 sati
 5.  grupa od  slova T do slova Ž       19. travnja (četvrtak) u 16,30 sati
Termine za individualni razgovor djece s pedagogom i socijalnim
pedagogom roditelji će dobiti u školi nakon grupnog testiranja. Za
sve nejasnoće roditelji se mogu javiti Stručno razvojnoj službi
škole na tel: 311-471.

 [više]

Četvrtaši u obilasku Grada

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 3. 3. 2018. 12:57

U srijedu, 28.2. u pratnji svojih učiteljica učenici 4. razreda naše škole imali su priliku u pratnji vodiča naučiti sve o kulturno-povijesnim spomenicima svoga Grada. Iako se svaki dan susreću s ljepotama Dubrovnika, važno ih je upoznati s njegovim značajem, kao u povijesti, tako i sada.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
 
VREMENIK 2017./2018.
METEO PODACI

    

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 

 

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

mgbiblioteka@gmail.com

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Sigurnost i zaštita djece na internetu

CMS za škole logo
Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik / Frana Supila 3, HR-20000 Dubrovnik / os-mgetaldica-du.skole.hr / ured@os-mgetaldica-du.skole.hr
preskoči na navigaciju