preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik

 > Naslovnica
vijesti

Okićene jelke u našoj školi

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 11. 12. 2017. 20:39

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sa suradnicima i gospar Miho Katičić v.d pročelnik za prosvjetu, šport i civilno društvo, danas su posjetili našu školu, školsku zgradu Centar, gdje su zajedno s učenicima, učiteljicama i ravnateljicom završili kićenje jelki koje je nabavio Grad Dubrovnik, a koje su ukrasile vrijedne ruke naših učenika i učitelja.
Pozivamo roditelje, prijatelje i goste našega Grada da putem aplikacije na svojim pametnim telefonima posjete našu školu i to na adresama Nikole Gučetića 1 ( Centar) i Frana Supila 3 (Gimnazija) i dožive dio predblagdanske atmosfere pod okićenom jelkom. Jelke će biti okićene do 8. siječnja 2018. godine.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

 [više]

Zabavna večer uz matematiku

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 8. 12. 2017. 20:52

U organizaciji Hrvatskoga matematičkoga društva i ove godine u našoj školi održana je večer matematike! U natjecanju su sudjelovali učenici od petog do osmog razreda, a natjecanje se održalo u informatičkoj učionici u zgradi u Centru. Natjecanje su organizirali nastavnici Karmen Lučić Mrse i Sanja Juras. Kviz se sastojao od dvanaest zadataka koji su bili prilagođeni učenicima od petog do osmog razredau programu Kahoot. Zadaci su bili maštoviti i inovativni te nije bilo lagano, ali iapk su dva tima pokazala malo više znanja i snalažljivosti te su odnijeli pobjedu i time osvojili nagrade koje su podijelili s cijelim razredom!

Pobjednici su timovi iz 6.B i 8.A!

Čestitamo svim natjecateljima na sudjelovanju i pokazanom znanju! laugh

Fotografije s natjecanja i dodjele nagrada pogledajte ovdje.

 [više]

Sveti Nikola stigao u školu!

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 6. 12. 2017. 18:06

Danas je sveti Nikola bio vrijedan pa nas je posjetio u obje škole! Zahvaljujemo mu na posjeti i slatkišima, već se veselimo idućoj godini! laugh

 [više]

Večer matematike

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 6. 12. 2017. 09:54

U četvrtak 7.12. održat će se Večer matematike. Na pametnoj ploči zaigrat ćemo Kahoot i to prema rasporedu:

5. i 6.r. u 17:00

7. i 8.r. u 18:00.

Najbolji iz svake kategorije dobit će poklon paket za cijeli razred pa pozivamo sve učenike da dođu bodriti natjecatelje!

Radi toga informatika će se održati po sljedećem rasporedu:

7. razred u 15:00

8. razred u 16:00.

 [više]

Dan branitelja

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 5. 12. 2017. 07:44

Satom povijesti započeo je dan u našoj školi kako bi se obilježio Dan dubrovačkih branitelja. Gospodin Igor Žuvela, dubrovački branitelj, pripremio je izlaganje o događajima koji su obilježili obranu Dubrovnika 6. prosinca 1991. godine.

 [više]

Državno natjecanje u čitanju naglas

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 28. 11. 2017. 15:23

23. i 24. studenog održalo se Državno natjecanje u čitanju naglas, a našu županiju u mlađoj kategoriji predstavljala je naša učenica 5.b razreda Petra Tomičić!

Ranojutarnjim letom Petra, u pratnji školske knjižničarke Josipe, krenula je prema Zagrebu, gdje su slobodno vrijeme provele u šetnji centrom grada. Organiziranim prijevozom su sa ostalim natjecateljima i mentorima krenuli prema Sisku, gdje se u Domu kulture Kristalna kocka vedrine događala prava magija! Povodom 20. obljetnice objavljivanja prvog dijela serijala Harryja Pottera voditelji natjecanja su odglumili prigodan skeč, a u prijedvorju Doma postavljena je izložba.

U mlađoj kategoriji pobijedila je učenica iz Sisačko-moslavačke županije, a nakon natjecanja i svečane večere, natjecatelji su s mentorima uživali u predstavi "Tko nema u vugla, googla" u Gradskom kazalištu Sisak.

U petak prije nastavka natjecanja organizirano je turističko razgledanje Siska. Našu županiju u starijoj kategoriji je predstavljala učenica 7. razreda Ena Lujo iz Osnovne škole Marin Držić, a pobjednik je iz Karlovačke županije. Poslije ručka u poznatom lancu brze hrane i povratka u Zagreb, pune dojmova su se vratile u Dubrovnik.

Zahvaljujemo mentorici Katici Lujo, Narodnoj knjižnici Dubrovnik, Narodnoj knjižnici Sisak i našoj školi na podršci!


Fotografije možete pogledati u fotogaleriji, a ostale dojmove i fotografije pročitati i pogledati u nadolazećem broju Betinog zrcala. laugh

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 20. 11. 2017. 11:18

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, u petak navečer upriličeno je paljenje svijeća ispred crkve svetoga Vlaha. U spomen na sve sudionike obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode, svijeće tradicionalno
pale učenici naše škole i njihovi učitelji.
U koloni sjećanja, s upaljenim svijećama, svi učenici od 1. do 8. razreda odali su počast žrtvama Vukovara. Ispred crkve svetoga Vlaha istim tim svijećama ispisali su ime grada Vukovara i utkali svoje misli i sjećanja u srce za Vukovar.

 [više]

Pametna učionica

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 20. 11. 2017. 10:48

Naša škola dobila je vrijednu donaciju - "pametnu učionicu".

Učionica budućnosti opremljena je s tablet računalima i pametnom pločom koje povezuje kompletno programsko rješenje za upravljanje uređajima, interaktivnu nastavu i korištenje Interneta, a sve pod nadzorom nastavnika koji ima uvid u zaslone svih učeničkih tableta i potpunu kontrolu nad sadržajem koji učenici koriste za vrijeme sata. Individualni rad na tablet računalima uz tzv. pametnu ploču, učenicima će približiti brojne nastavne sadržaje na suvremen, pristupačan i njima zanimljiv način uz mogućnost korištenja multimedije i interneta.

Učitelji su prošli i edukaciju korištenja „pametne učionice“ na prvoj obuci koju je organizirao dobavljač.
Još jednom se zahvaljujemo donatoru.

 [više]

Školski pobjednik Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 9. 11. 2017. 18:26

U Mjesecu hrvatske knjige (15.10.-15.11.) učenici su rješavali Nacionalni kviz za poticanje čitajna "Čitanje ne dolazi u pitanje" u organizaciji Knjižnica grada Zagreba. Za kviz koji se rješavao online čitali su tri knjige: Milijunaši autorice Maje Brajko-Livaković, Mali ratnik Tihomira Horvata te pošalji mi poruku Sanje Pilić,a služili su se i enciklopedijama i leksikonima.

Svaka škola i narodna kjnižnica u kojoj se kviz rješavao ima svog pobjednika, a naš je Božidar Luka Ljepava, učenik 8.A razreda. Čestitamo!

 [više]

Županijsko natjecanje u čitanju naglas

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 9. 11. 2017. 12:24

S oduševljenjem javljamo kako su na Županijskom natjecanju u Čitanju naglas naše učenice ostvarile izuzetan uspjeh! Ivona Kristović osvojila je treće mjesto u starijoj, a Petra Tomičić prvo u mlađoj kategoriji!

natjecanje se održalo 9.11. u Saloči od zrcala, a sudjelovalo je sveukupno 17 natjecatelja iz 10 škola.

Ivona je čitala ulomak iz knjige "Djevojčica iz Afganistana", a Petra iz "I što sad?"
Čestitamo učenicama i zahvaljujemo njihovoj mentorici profesorici Katici Lujo!

Petra putuje na državno natjecanje koje se održava 23. i 24. studenog u Sisku!

Želimo joj puno uspjeha!

 [više]

Novo radno vrijeme knjižnice

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 8. 11. 2017. 07:59

Od sljedećeg tjedna školska knjižnica u zgradi u Centru radit će ponedjeljkom i petkom od 7:30 do 13:30, a u školi na Pločama utorkom, srijedom i četvrtkom u smjenama.

 [više]

Radionica „Demencija u obitelji – kako razumjeti i pomoći?!“

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 2. 11. 2017. 17:35

Edukativno predavanje/radionica „Demencija u obitelji – kako razumjeti i pomoći?!“ održana je u ponedjeljak, 30. listopada 2017. za učenike 8. razreda. Voditelji radionice bili su gđa Farida Pažin, dopredsjednica Udruge DUSAB i don Jerko Ban, koji surađuje s mnogim udrugama, pa tako i s Udrugom DUSAB. Cilj radionice bio je senzibilizirati učenike na bolesti demencije koje se mogu pojaviti u starijih članova obitelji.

Don Jerko Ban prikazao je učenicima tri kratka filma koji ilustriraju teškoće funkcioniranja oboljelih, ali i način kako članovi obitelji mogu pomoći oboljelima, kod kojih je narušeno pamćenje, mišljenje, govor, obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ali ne i osjećaji. Gđa Farida Pažin, uz ppt prezentaciju, objasnila je što su demencije, kako se manifestiraju, koje zablude postoje o demenciji te nam pružila prave informacije o dementnim bolestima. Naglasak gđe Pažin bio je također na razumijevanju i pomoći oboljelim koji su nam bliski.

Bilo je super. Naučio sam što znači demencija i shvatio sam da moj pradjed ima tu bolest.

Bilo je super. Sve sam naučio o toj bolesti.

Naučila sam što je demencija i kako mogu pomoći osobi koja boluje od demencije. Svidjela mi se prezentacija i ne bih ništa mijenjala.

Bilo je vrlo zanimljivo i poučno. Prezentacija je bila zabavna, a ljudi (voditelji) su bili dragi.

Sve je bilo super; naučila sam o demenciji i kako pomoći tim ljudima.

Naučio sam da se ne treba rugati ljudima koji imaju demenciju.

Ja sam mnogo toga naučio o demenciji. Mislim da treba pažljivo pristupiti ljudima s demencijom, bili stariji ili ne, činili nešto loše ili ne. Samo ih ne smijemo vrijeđati, možda su i izgubili razum, ali ne i osjećaje.

 [više]

Javni poziv broj 3/2017. – REZULTATI ODABIRA

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 31. 10. 2017. 09:29

KLASA: 602-02/17-15/03

URBROJ: 2117/01-19-01-17-11

Dubrovnik, 30. listopada 2017.

 

JAVNI POZIV BROJ 3/2017. – REZULTATI ODABIRA

 

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za izvanučioničku nastavu učenika sedmih razreda na sastanku održanom 30. listopada 2017. za predstavljanje roditeljima izabralo je ponude slijedećih potencijalnih davatelja usluga:

  1. Putnička agencija Destinations F-TOURS d.o.o., Trg Hrvatske bratske zajednice 3, 

21000 Split

  1. Eridan d.o.o, Fuležina 12, 21216 Kaštel Stari
  2. Putnička agencija Platanus d.o.o., Od Batale 2A, 20000 Dubrovnik

Roditeljski sastanak održat će se u utorak, 7. studenog 2017. u 17.30 sati u školskoj zgradi Centar.

Predsjednica Povjerenstva :

 Ana Lučić

 [više]

Promjena smjene

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 27. 10. 2017. 16:55

U utorak 31.10. nastava će se održati u JUTARNJOJ smjeni!

Također, umjesto u utorak, informatika za 5. i 6. razrede održat će se u ponedjeljak, i to:

5. razredi u 8:00

6. razredi u 9:30.

U četvrtak i petak nastava će se održati u popodnevnoj smjeni.

 [više]

Školsko natjecanje u čitanju naglas

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 25. 10. 2017. 08:44

Jučer 24.10. održalo se školsko natjecanje u Čitanju naglas u školskoj knjižnici u Centru. Ove godine okupilo se najviše čitača do sada, čak 22!

U mlađoj kategoriji natjecali su se: Eva Baletić, Oliver Kovačević Mezek, Jakša Rubin, Ines Jerković, Ante Kačić, Leona Brbora, Petra Tomičić, Đivo Kovačić i Zita Tolj, a u starijoj: Elza Filipović, Romela Pilaš, Joško Vrdoljak,  Leo Kužnin, Karmen Staničić, Leeloo Jerinić, Luna Bakobić, Antea Vlatko, Ivona Kristović, Ramona Đerek, Lukrecija Đanović, Roko Roca i Ana Baletić.

Program je vodila Margarita Koši, a članovi komisije bili su učiteljica razredne nastave Marina Tomaš, član Kazališne družine "Kolarin" Ante Tonći Đurković te knjižničarka Josipa Vragolov.

Nakon vijećanja, muffina i Mr. Beana u knjižnici komisija je odlučila na županijsko natjecanje poslati:

u mlađoj kategoriji: Petra Tomičić (5B) s djelom I što sad? atuorice Sanje Pilić
u starijoj kategoriji: Ivona Kristović (7B) s djelom Djevojčica iz Afganistana autorice Deborah Elis.

Županijsko natjecanje će se održati u gradskoj knjižnici, u Saloči od zrcala, 8. studenog u 17 sati.

Pozivamo vas sve da u što većem broju dođete podržati naše NajČitače!  :D

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 22. 10. 2017. 12:54

Kao i svake godine i ovog smo listopada u našoj školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Od ranog jutra školom su se širili mirisi kruha, peciva, narančina, jabuka, šipaka i ostalih plodova zemlje.

Trpeza koju su pripremili Getaldići i njihove obitelji i ove godine je hvale vrijedna.

Priredbu u Centru posjetio je i don Stanko Lasić koji je blagoslovio kruh i sve prisutne. Prije blagoslova se održao i prigodni program u kojem su sudjelovali učenici nižih razreda. Pogledajte kako nam je bilo u fotogaleriji! :)

 [više]

Natječaj

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 19. 10. 2017. 11:03

Na stranici škole nalazi se natječaj za upražnjena radna mjesta. Natječaj je otvoren od 18. do 26. listopada 2017.

 [više]

Radionica ˝Svijet tišine˝ Vijest ima dokument u privitku

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 16. 10. 2017. 15:30

U ponedjeljak, 25.rujna 2017. održana je radionica „Svijet tišine“ za učenike 8. razreda. Ovom radionicom započeli smo obilježavanje Tjedna gluhih osoba. Radionicu je održao gosp. Vedran Kastrapeli koji je učenicima predstavio Udrugu gluhih i nagluhih dubrovačko-neretvanske županije. Osim toga, učenici su se mogli upoznati s bontonom ophođenja s gluhim i nagluhim osobama te upoznati različita slušna pomagala.

Zadnji dio radionice bio je najzanimljiviji jer je gosp. Kastrapeli predstavio učenicima hrvatski znakovni jezik. Učenici su imali priliku u praktičnom dijelu vidjeti kako komuniciraju gluhi i naučiti neke riječi i pojmove na znakovnom jeziku.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
 
METEO PODACI

    

Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

VREMENIK 2017./2018.
Korisni linkovi
 

 

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

mgbiblioteka@gmail.com

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Sigurnost i zaštita djece na internetu

CMS za škole logo
Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik / Frana Supila 3, HR-20000 Dubrovnik / os-mgetaldica-du.skole.hr / ured@os-mgetaldica-du.skole.hr
preskoči na navigaciju