preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik

 > Naslovnica
vijesti

Skraćena nastava na Pločama

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 15. 2. 2018. 20:52

Sutra 16. veljače radi najavljenih radova na vodoopskrbnoj mreži u dijelu Ulice Frana Supila neće biti vode u vremenu od 9:00 do 16:00.

Sukladno tome, nastava u školskoj zgradi na Pločama bit će skraćena pa će školski sat trajati 25 minuta, nema ni velikog odmora.

6. sat završava u 10:55.

 [više]

Novi broj Betina zrcala

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 14. 2. 2018. 08:27

U novom Betinom zrcalo pročitajte čime smo se sve bavili u prvoim polugodištu ove školske godine

Betino zrcalo možete pročitati u knjižnici, a svoj primjerak možete imati za samo 15 kuna!

 [više]

Maškarani Getaldići na Stradunu

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 12. 2. 2018. 13:00

U ponedjeljak 12.02. tradicionalno su organizirane maškare za učenike dubrovačkih osnovnih škola. I ove godine, učenici svih razreda naše škole vrijedno su sa svojim učiteljicama i razrednicima danima pripremali svoje maske i oživljavali razne priče i likove svojim spretnim rukama. U maske je bio uložen veliki trud i vrijeme, a ideje su prštale na sve strane. Uzbuđenje je trajalo cijeli prošli tjedan, u hodnicima su maškare bila glavna tema, a svi učenici su se ujedinili kako bi što bolje predstavili sebe, svoje razrede i našu školu.

Nakon povorke na Stradunu i predstavljanja maski na pozornici ispred svetog Vlaha, došlo je vrijeme i za proglašenje pobjednika! Naša škola osvojila je čak 4 nagrade u kategoriji zajedničkih maski od 1. do 4. razreda.

Na vaterpolsku utakmicu ide 1.b i "Vesela abeceda" s učiteljicom Marinom Tomaš (5.mjesto), "Gusari s Porporele" iz 2.b s učiteljicom Anđelkom Klobasa idu na The theme of Le Petit Festival du Théâtre (3.mjesto), 1.a i "Morska bajka" s učiteljicom Ivanom Bijelić ide na izlet na Lokrum i na kolač (2.mjesto)!

"Shrek i prijatelji" iz 4.b zajedno s učiteljicom Snježanom Viteškić osvojili su 1. mjesto i idu u adrenalinski park Cadmos Village!

Radi kiše i vjetra učenici od 5. do 8. razreda predstavljanje maski su imali u Lazaretima u kojima je nakon bila i zabava. I u ovoj kategoriji smo postigli odličan uspjeh!

6.a je s "Tombolom" i razrednicom Antonijom Muhoberac-Kesovija osvojio 4. mjesto, 3. su bili 6.b s temom "Orašari" s razrednicom Stelom Ajduković, a 8.b s "Lisicama" s razrednicom Lući Rilović je osvojio drugo mjesto!

Čestitamo svima i izrazito smo ponosni na sve maškare!
Bacite oku na fotogaleriju! laugh

 [više]

Javni poziv broj 1/2018. – Rezultati odabira

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 8. 2. 2018. 16:59

REPUBLIKA HRVATSKA

OSNOVNA ŠKOLA MARINA GETALDIĆA

Frana Supila 3, Dubrovnik

 

KLASA: 602-02/17-15-04

URBROJ: 2117/01-19-01-18-08

Dubrovnik, 8.veljače 2018.

 

JAVNI POZIV BROJ 1/2018. – REZULTATI ODABIRA

 

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za izvanučioničku nastavu učenika četvrtih  razreda na sastanku održanom 7.veljače 2018.  za predstavljanje roditeljima izabralo je ponude slijedećih potencijalnih davatelja usluga:

  1. Putnička agencija Destinations F-TOURS d.o.o., Trg Hrvatske bratske zajednice 3, 21000 Split
  2. Putnička agencija Perla Adriatica , Frana Supila 2, Dubrovnik

 

Roditeljski sastanak održat će se u utorak, 13. veljače u 17.30 sati u školskoj zgradi Centar.

 

      Predsjednica  Povjerenstva :

             Snježana Viteškić

 [više]

Brošura za roditelje o suzbijanju droga Vijest ima dokument u privitku

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 6. 2. 2018. 17:40

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske objavilo je brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati“.

"Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha predmetne brošure je informirati roditelje o toj pojavi."

Brošura između ostalog donosi informacije o novim drogama, koji su njeni učinci te kako prepoznati trovanje, kao i savjete što učiniti ukoliko se sumnja da dijete konzumira neku drogu.

"Ukoliko dijete ima problem:

  • nemojte zataškavati problem
  • nemojte napadati/ okrivljavati/ osuđivati dijete
  • vodite iskren razgovor o problemu
  • ponudite djetetu svoju podršku i pomoć u rješavanju problema
  • obratite se nadležnim instituacijama za pomoć."
 [više]

Obavijest za roditelje budućih prvaša

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 2. 2. 2018. 12:30

Poštovani roditelji budućih prvaša,

molim vas da se od 26.2. do 28.2. javite školskoj liječnici dr. Matiji Čale Mratović u vremenu od 12:00 do 14:00 sati radi dogovora o sistematskom pregledu vašeg djeteta. Na dogovor nije potrebno dovoditi dijete, već samo zdravstvenu iskaznicu djeteta.

 

            Stručno razvojna služba

 [više]

Getaldići u čast Svetom Vlahu

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 1. 2. 2018. 21:34

Za svetkovinu sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i dubrovačke biskupije, štovatelji našeg zaštitnika pripremili su se trodnevnicom koja je započela u utorak, 30. siječnja.

Večeras su u čast našega Parca učitelji i učenici naše škole sastavcima i pjesmama obilježili su početak još jedne Feste.

Uz našega don Tomu Lučića, monsinjora Matu Uzinića i brojne uvažene goste u Crkvi svetog Vlaha osjećali smo se ponosno i svečano.

Fotografije s priredbe pogledajte u našoj fotogaleriji!

Živio nam sv. Vlaho ! 

 [više]

Autohtone biljke našeg kraja

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 31. 1. 2018. 12:16

Naši učenici 4 b razreda sa svojom učiteljicom Snježanom Viteškić sudjelovali su u nizu radionica primjene autohotnih biljaka u prehrani i ljekovitim pripravcima u kojima su im članice Dubrovačke naranče i DEŠE nastojale prenijeti stara znanja i iskustva, ukazati na potencijale koje nam ove biljke pružaju ali i važnost zaštite okoliša.

Djeca su provela i istraživanje sa svojim roditeljima, bakama, djedovima te su prikupili mnoštvo recepata koje smo obuhvatili u brošuri Autohtone biljke našeg kraja i izložili u prostorijama DEŠE. Brošura je predstavljena 13.12.2017.

 

 [više]

Gradska smotra LiDraNo 2018.

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 31. 1. 2018. 09:46

Gradska smotra LiDraNo 2018. održana je jučer 30. siječnja u Kazalištu Marina Držića. Sudjelovalo je ukupno 144 učenika osnovnih i srednjih škola. U dramskom stvaralaštvu sudjelovalo je 61 učenik osnovnih i 39 učenika srednjih škola, u literarnom stvaralaštvu 20 učenika osnovnih i 7 učenika srednjih škola, te u novinarskom stvaralaštvu 16 učenika osnovnih i 1 učenik srednjih škola.

Na početku programa nastupali su Plesni studio Lazareti pod vodstvom Zrinke Japunčić i Školski zbor Marina Getaldića pod vodstvom Mare Manjić.

 [više]

Otvorena izložba u čast svetog Vlaha

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 29. 1. 2018. 19:08

Već tradicionalna završna izložba radova društva "Naša djeca" Dubrovnik otvorila se danas 29. siječnja u podne pod nazivima "Sveti Vlaho naš zaštitnik" i "Dubrovnik moj grad". Riječ je o literarnim i likovnim radovima učenika svih osnovnih škola Grada Dubrovnika koje svake godine pripremaju kroz redovnu nastavu likovne kulture.

"Djeca koriste razne tehnike, a poticali smo ih i na pisanje literarnih radova. Danas smo izložili 32 literarna rada i 57 likovnih. Nadamo se da na ovaj način i naša djeca doprinose zajedničkoj festi sv. Vlaha".

Više o izložbi, radovima i pobjednicima pronađite ovdje.

 [više]

Dan zaštite osobnih podataka i Dan sigurnijeg interneta

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 29. 1. 2018. 11:19

28. siječnja obilježava se Dan zaštite osobnih podataka, a 6.2. Dan sigurnijeg interneta. Tim je povodom knjižničarka uz pomoć učenika izradila plakat za pano, a za vas skupila korisne brošure i letke Agencije za zaštitu osobnih podataka s ciljem boljeg upoznavanja sa problemima koji se mogu pojaviti i načinima kako ih spriječiti:

Privatnost djece

10 koraka protiv mržnje na internetu

Zaštita osobnih podataka djece na internetu

Ne budi meta kradljivca identiteta

Zaštita osobnih podataka djece na društvenim mrežama

Sigurno surfanje

Zaštitite privatnost na Facebooku

Ekudativni film "Tko se to šali s mojim podacima"

Edukativni kratki film “Amazing mindreader reveals his 'gift'“

 [više]

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave broj 01/2018

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 23. 1. 2018. 14:17

Objavljen je Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave kojemu možete pristupiti ovdje

 [više]

Predupis djece u 1. razred školske godine 2018./19.. Vijest ima dokument u privitku

Autor: JOSIPA VRAGOLOV, 17. 1. 2018. 09:35

Pozivaju se roditelji/skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole da podnesu zahtjev za uvrštenje svog djeteta na popis djece dorasle za upis u I. razred osnovne škole. 

Djeca koja do 1. travnja 2018. godine imaju navršenih šest godina školski su obveznici. Djeca koja nemaju navršenih šest godina do 1. travnja 2018., mogu se upisati u 1. razred na zahtjev roditelja ili staratelja ako zahtjev odobri županijski Ured državne uprave, Služba za društvene djelatnosti. Zahtjev za upis djece dorasle za 1.razred, roditelji ili staratelji mogu skinuti na web stranici (www.udu-dnz.hr) i donijeti ga ispunjenog u školu ili ga ispuniti u školi.

Predupis u prvi razred Osnovne škole Marina Getaldića za školsku godinu 2018./2019. obavljat će se od 22. siječnja do 26. siječnja 2018. u uredu Stručno razvojne službe u školskoj zgradi na Pločama u vremenu od 15:00 do 19:00 sati. i od 29. siječnja do 2. veljače 2018. u vremenu od 9:00 do 13:00 sati.

Roditelji trebaju donijeti preslik osobne iskaznice djeteta ili jednog roditelja, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu (za one koji nemaju osobnu iskaznicu s adresom na području škole u koju se dijete prijavljuje na upis) i preslik rodnoga lista djeteta (vrijedi bez obzira na datum izdavanja). Na predupis nije potrebno dovoditi dijete.

Za sve informacije stojimo na raspolaganju tel. 311 471, 432 575.

 

Upisno područje Osnovne škole Marina Getaldića: 

1.Ulice:Gornji Kono (od Vicine ulice), Vicina, Zagrebačka (od Vicine ulice), Srednji Kono (do Izvijačice), Izvijačica, Između Vrta, Marijana Blažića, Od Graca, Don Frane Bulića, Brsalje, Od Kolorine, Frana Antice, Od Tabakarije, Ivana Kukuljevića, U Pilama, Sv. Đurđa, Skalini dr. Marka Foteza, Branitelja Dubrovnika (do ulice Miha Klaića), Miletićeva, Đura Pulića, Uz Posat, Strma, Rudimira Rotera, Don Iva Bjelokosića, Tiha

2. Antuninska, Celestina Medovića, Čubranovićeva, Đorđićeva, Ferićeva, Garište, Getaldićeva, Ispod Minčete, Mala, Od Sigurate, Palmotićeva, Placa, Plovani skalini, Poljana Paska Miličevića, Široka, Za Rokom, Zlatarićeva, Boškovićeva, Dropčeva, Hanibala Lucića, Sv. Dominika, Kovačka, Kunićeva, Nalješkovićeva, Peline, Petilovrijenci, Prijeko, Ribarnica, Vetranićeva, Zamanjina, Zlatarska, Žudioska, Androvićeva, Bandureva, Braće Andrijića, Bunićeva Poljana, Cvijete Zuzorić, Dinka Ranjine, Đura Baljevi, Gradićeva, Gundulićeva poljana, Ilije Sarake, Ispod mira, Kaznačićeva, Kneza Damjana Jude, Kneza Hrvaša, Lučarica, Luža, Marojice Kaboge, Miha Pracata, Od Pustijerne, Pobijana, Poljana Marina Držića, Pred Dvorom, Restićeva, Stajeva, Stulina, Uska, Uz Jezuite, Za Karmenom, Zeljarica, Crijevićeva, Grbava, Hliđina, Hranica, Ivana Rabjanina, Između Polača, Mrtvo Zvono, Na Andriji, Nikole Božidarevića, Nikole Gučetića, Svete Marije, Od Domina, Od Kaštela, Od Puča, Od Rupa, Od Šorte, Pečarica, Poljana Mrtvo Zvono, Poljana Ruđera Boškovića, Puzljiva, Svetog Šimuna, Strossmayerova, Tmušasta, Vara, Svetoga Josipa, Za Rupama, Zvijezdićeva

3. Petra Krešimira IV, Maria Perića, Bernarda Shawa, Uz mline, Za kapelicom, Grudska, Pelješka, Od Greba Žudioskih, Od Srđa, Lokrumska, Cavtatska, Obodska, Antuna Topića Mimare, Lukše Beritića, Frana Čale, Matije Gupca, Brgatska, Put od Bosanke, Koste Strajnića, Bruna Bušića, Hvarska, Uz tabor, Iva Račića, Koločepska, Buića, Frana Supila, Sunčana, Nikole Napice, Vicka Lovrina, Lazarina, Konavoska, Župska, Dubrovačkog odreda, Od maslinate, Zlatni potok, Vlaha Bukovca, Bosanka.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
 
VREMENIK 2017./2018.
METEO PODACI

    

Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
 

 

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se!

mgbiblioteka@gmail.com

 

 

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Sigurnost i zaštita djece na internetu

CMS za škole logo
Osnovna škola Marina Getaldića Dubrovnik / Frana Supila 3, HR-20000 Dubrovnik / os-mgetaldica-du.skole.hr / ured@os-mgetaldica-du.skole.hr
preskoči na navigaciju